סיבות מעולות לצאת לסיור אוכל בדרום תל אביב
אוהבים אוכל בינלאומי אותנטי, אנשים ותרבויות אחרות ולא יכולים כרגע לטוס לקצה העולם כדי להנות מהם? מסתבר שתוכלו לצאת לסיור קולינרי מרתק, במרחק הליכה קצרצר ממרכז תל אביב. אז אחרי שחוויתי חוויה בהחלט טעימה, מלמדת ומהנה במהלך סיור אוכל בנווה שאנן בדרום תל אביב, ריכזתי לכם 5 סיבות מצוינות מדוע כדאי לכם לצאת לסיור קולינרי בתל אביב האחרת:
1. המאכלים האקזוטיים
בסיור תוכלו לטעום מאכלים יוצאי דופן. למשל מנה של פול, ביצה, בולגרית, בצל, כמון, שמן שומשום, ושעועית עם רוטב עגבניות ובוטנים מהמטבח הסודני. תינגסו במומו טרי טעים וחריף אש! תוכלו לנשנש מתוקים מיוחדים כמו חלווה-חומוס אוורירית עם הל, ותאכלו בין השאר אינג'רה מושלמת.
אגב, גם בגזרה האלכוהולית לא תקופחו. אנחנו פתחנו את הסיור שלנו עם שיכר שזיפים מהמזרח, ובסיומו שתינו בירה סינית עשויה משורש הקסאבה, (ממנו מכינים גם טפיוקה).
2. חוויה אותנטית
בסיור תגיעו למקומות נסתרים ותיחשפו למנהגי אכילה ייחודיים – שהסיכוי שתכירו לבדכם קלוש. האוכל מוגש במסעדות פועלים, מכולות ואפילו תמצאו רוכלות ברחוב שכמו בחו"ל מוכרות מאכלים אופיינים לתרבות שלהן, שהן הכינו בביתן. תבקרו בחאמרה – בית קפה בו גברים אריתראים נוהגים לבלות במשחקי קלפים, עישון נרגילות, משחקי סנוקר וצפייה בטלויזיה (ואף מילה על פמיניזם!). בונסף תוכלו לצפות בבונה: טקס הגשת קפה משובח, מתובל בג'ינג'ר, בליווי הדלקת קטורת לבונה.
3. חסכון בזמן וכסף
סיור הטעימות לנווה שאנן ייקח אתכם לחו"ל – במרחק של קילומטרים ספורים ממרכז תל אביב. בסיור תכירו למשל את "צ'יינה טאון" של ישראל. תטעמו מהמאכלים של סין, הודו, נפאל, הפיליפינים, אתיופיה, סודן ואריתריאה. כל זאת מבלי לקרוע את הכיס או לבזבז זמן בטיסות ארוכות. אני בחרתי לשמר את החוויה גם כשאחזור לדירה שלי – על ידי כך שקניתי פיסות מהטעמים של הודו במחיר מציאה. רכשתי במכולת ההודית בסיור פאפאדם, ומסאלה לתה והכנסתי את הודו לבית שלי במחיר המצחיק של 25 שקלים שלמים.
4. סיור קולינרי בתל אביב – הזווית האנושית
אומרים שהאוכל מספר את נוף הילדות של אנשים , ואכן בסיור למדתי על מציאות רב תרבותית מורכבת. קיבלנו הסברים על רקע מנהגי המהגרים ועל הדרכים המאתגרות בהן לרוב הם מגיעים לארץ. חלקם מהגרים לא חוקיים שעסוקים בעיקר בהישרדות יום יומית. גילינו שהשכונה עוברת ג'נטריפיקציה, והשכירות שהמהגרים משלמים מאמירה. כך שבקרוב יאלצו למצוא מקומות חלופיים זולים יותר לגור בהם.
בנוסף, הסיור איפשר לי לשוחח עם בעלי עסקים מקומיים באופן בלתי אמצעי. למשל כששאלתי את הטבח המוסלמי במסעדה סודנית מה המרכיב הסודי" באחת המנות, הוא שיתף אותי, שהוא מבשל לנו בעוד הוא עצמו נמצא בצום עקב הרמדאן. וגם שבסודן מכינים את המנה עם שמן שומשום, שבארץ יקר מאוד, ולכן הוא נאלץ להשתמש בזמן זית.
5. היכרות עם שכונת נווה שאנן
המדריך המצויין הסביר על ההיסטוריה של השכונה בה מתקיים הסיור – נווה שאנן. השכונה הוקמה כבר 1921 על ידי יוצאי יפו, וידעה ימים מאתגרים עוד מראשיתה. בזכות הסיור נחשפתי לרחובות שונים של השכונה, מרחוב שהוא ה"קוואסן" של האזור, מלא ברים המיועדים לאוכלוסיות מהגרים, ועד לרחוב בו רבים מאיתנו נהגנו בילדותנו לרכוש נעלים בזול (נשארו שם כמה מחנויות הנעליים האלו זכר לימים עברו). גילינו היכן כל אוכלוסיית מהגרים ממוצא שונה בוחרת להתקבץ בשכונה. וגם שהשכונה עומדת לעבור תהליך של ג'נטריפיקציה, במסגרת תוכניות בנייה שעתידות להפוך אותה לשכונת יוקרה.
רוצים גם? למה אתם מחכים 🙂 ?
להזמנת סיור טעימות ותרבות בתל אביב האחרת הקליקו כאן.
קבלו 10% הנחה דרכי למגוון סיורים של אברהם טורס עם קוד קופון adi8 בהזמנה באתר אברהם טורס (תקף עד סוף אוגוסט 2021).
אולי יעניין אותך גם:
סיור גרפיטי ואומנות רחוב בירושלים.
אוכל ואומנות רחוב בואדי ניסנאס, חיפה.
לפוסט הזה יש 4 תגובות
עשית אותי רעבה….
ענק 🤣 באמת סיור עם אוכל טרי, טעים ומיוחד
משמע כמו סיור מוצלח במיוחד. שומרת לי את ההמלצה!
שמחה לשמוע גלית 😊